Diet Coach wellness

Kurs Diet Coach wellness jest najobszerniejszym kursem w naszej ofercie. Obejmuje on wiedzę z zakresu siedmiu, opisanych przy pozostałych naszych produktach, zawodów:

1. Ekspert Wellnesskurs diet coach wellness
  2. Doradca żywieniowy wellness
  3. Instruktor rekreacji ruchowej wellness
  4. Doradca psychologiczny wellness.
  5. Trener personalny wellness
  6. Coach wellness
  7. Diet Coach wellness

Przeznaczony jest dla osób, które chcą zdobyć szeroką wiedzę i kilka zawodów. Korzystając z tej opcji, nie musisz kupować oddzielnych kursów, co daje również dużą oszczędność finansową. (Aktualnie dostępny w wyjątkowo atrakcyjnej ofercie cenowej)

Odbywając kurs Trenera personalnego i Diet Coacha wellness zaliczasz po kolei egzaminy z każdego wymienionego kursu, jednocześnie otrzymując gotowy do wydrukowania certyfikat po zakończeniu każdego z nich. Piąta i siódma część to egzaminy: na Trenera Personalnego Wellness i Dieta Coacha wellness, po zaliczeniu którego również zdobywasz certyfikaty. W sumie zdobywasz 7 zawodów i otrzymujesz tyle samo certyfikatów. Dodatkowo otrzymasz 2 zaświadczenia MEN.

Osoby które ukończyły już którykolwiek kurs w naszej Akademii Zdrowia Wellness otrzymają upust równy cenie jego zakupu. W celu potwierdzenia transakcji prosimy o kontakt.

Opis:

Diet Coach Wellness kojarzony jest jako Coach zdrowego stylu życia wellness. Słowo diet ( po polsku dieta) pochodzi od starogreckiego diaita które oznacza styl życia

Diet coaching wellness to połączenie kompetencji Coacha wellness i Trenera personalnego wellness. Jest więc też ekspertem wellness, doradcą żywieniowymi psychologicznym oraz instruktorem rekreacji ruchowej wellness

Diet Coaching Wellness to coaching zdrowego stylu życia. Odwołuje się on do filozofii wellness, czyli harmonii ciała, emocji, umysłu oraz ducha.

Diet Coaching Wellness jest odpowiedzią dla osób, które pragną prowadzić zdrowy styl życia – lepiej się odżywiać, być bardziej aktywne fizycznie, bardziej świadomie zarządzać swoimi emocjami, lepiej radzić sobie w sytuacjach stresowych…

Podejmując decyzję o zmianie stylu życia ludzie chcą najczęściej powiększać swoją wiedzę w zakresie zdrowia. Z czasem pojawia im się jednak pytanie – co mam zrobić, gdy kolejny przeczytany przeze mnie poradnik nic nie wnosi do mojego życia? Co wtedy, gdy zdobyłem już wszystkie umiejętności – nauczyłem się pływać, biegać, gotować … i nic? Coaching Wellness jest korzystny właśnie w tym momencie, gdy Klient posiada odpowiednią wiedzę i umiejętności, a nie potrafi jej zastosować lub nie ma wystarczającej motywacji czy wytrwałości. Coaching Wellness może sprawić, że zmiana, której Klient potrzebuje w danym obszarze staje się rzeczywistością.

Podczas procesu coachingu Klient rozpoznaje swoje potrzeby, identyfikuje obszary, w których chce wprowadzić zmiany i zaczyna z nimi świadomie pracować. Zauważa swoje ograniczające przekonania, które utrudniają realizację jego zamierzeń i zaczyna sobie z nimi radzić.

Korzyści jakie Klient może osiągnąć w procesie Coachingu Wellness:

• zmniejszenie masy ciała
  • świadome zarządzanie swoimi emocjami
  • uzyskanie równowagi
  • witalność, efektywność oraz energię życiową
  • poprawę sprawności fizycznej, zdrowia lub sylwetki
  • lepsze radzenie sobie w sytuacjach stresowych
  • posiadanie czasu dla siebie

Diet Coach Wellness jest partnerem w podróży prowadzącej do osiągnięcia zdrowego stylu życia. Poprzez wykorzystywanie narzędzi coachingowych oraz zadawanie pytań Coach pomaga Klientowi ustalić konkretne cele i podjąć działania, tak aby z obecnego stanu przejść tam gdzie chce być. Diet Coach wellness posiada szeroką definicję zdrowia. W prowadzeniu Klienta do osiągnięcia celu ma na uwadze 4 sfery funkcjonowania człowieka: ciało, emocje, intelekt i duch, ponieważ pozytywna zmiana w jednym obszarze pociąga za sobą zmiany w innej sferze – zgodnie ze słynnym przysłowiem: „w zdrowym ciele zdrowy duch!”. Brak zmiany w jakimś obszarze może natomiast uniemożliwiać wdrożenie zmiany w innym wymiarze. Holistyczne podejście pozwala wprowadzić skuteczne i trwałe zmiany w życiu Klienta.