Tajemnica odchudzania

Odkrywamy tajemnice odchudzania

Wiele osób traktuje dietę jako sposób na odchudzanie i z reguły nie zastanawia się nad tym, w jaki sposób ona działa. Większość diet opartych jest na ograniczeniu spożywanych kalorii i zmniejszeniu wielkości posiłków. Kończy się to efektem jo-jo i uszczerbkiem na zdrowiu. Prawdziwe odchudzanie, a co za tym idzie właściwa dieta, powinny być zgodne z przemianą materii, czyli naszym metabolizmem. Część osób zapewne też tak myśli, ale zaraz dodaje, że dobra lub zła przemiana materii to cecha genetyczna. Jedni, jedząc to samo i tyle samo, tyją, a drudzy – nie. W pewnej mierze jest prawdą, że duży wpływ na to mają geny, ale nie całkowity. To, że wszyscy w Twojej rodzinie są otyli lub mają nadwagę, nie oznacza wcale, iż Ty też musisz taki być. Poprzez odpowiednią dietę i styl życia możesz zmienić sposób działania swoich genów. W książce „Wellness – zdrowy styl życia”, która powstała, aby Ci w tym pomóc odkrywam tajemnicę odchudzania i główną przyczynę powstawania otyłości. Po przeczytaniu jej powinieneś wiedzieć że możesz sam regulować swój metabolizm czyli przemianę materii, że to nie nadmierna ilość kalorii czy nadmiar tłuszczu w Twojej diecie są głównym powodem otyłości lub nadwagi. Przyczyną jest zła gospodarka magazynowa organizmu, bo tak można nazwać efekt nieprawidłowego metabolizmu, którego podłoże zostało dokładnie opisane we wspomnianej książce, i którego działanie możesz sam regulować.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, poznać szczegółową ofertę, zapraszamy do naszej Poradni dietetycznej: