FUNDACJA PROMOCJI ZDROWIA WELLNESS

Fundacja Promocji Zdrowia Wellness  została założona w roku 2012 przez Andrzeja Matuszewskiego w celu promocji zdrowia, a w szczególności zdrowego stylu życia.

Naszą misją jest propagowanie zdrowego stylu życia wellness. Poprzez nasze działania chcemy dotrzeć do jak największej liczby osób, aby pokazać, że styl życia wellness naprawdę skutecznie zapobiega wielu chorobom, dodaje energii, poprawia samopoczucie i prowadzi do realnego przedłużenia życia w zdrowiu i poczuciu młodości. Chcemy pokazać że prowadzenie zdrowego stylu życia nie wymaga wielu wyrzeczeń, uciążliwych ćwiczeń ani dużych nakładów finansowych. Potrzebne są jedynie chęci, zaangażowanie i konsekwencja w działaniu.

Nasze działania:

1. Zainicjowanie ruchu wellness w Polsce.
  2. Propagowanie zdrowego stylu życia poprzez: stworzenie systemu edukacji w zakresie profilaktyki prozdrowotnej w oparciu o ideę życia wellness, szkolenie propagatorów, doradców, instruktorów i trenerów personalnych zdrowego stylu życia wellness w oparciu o autorski program szkoleniowy, tworzenie oddziałów terenowych fundacji w całej Polsce przez wyszkolonych trenerów.
  3. Stworzenie systemu doradztwa poprzez: prowadzenie portalu BądźWell.pl, udzielanie porad, mentoring.
  4. Organizowanie imprez promujących zdrowy styl życia.
  5. Realizowanie długofalowych projektów i programów edukacyjno-zdrowotnych.

Fundacja Promocji Zdrowia Wellness

Ul. Bukowińska 02-703 Warszawa